076 - 939 93 92 - info@cofettfrysning.se

Hårborttagning med Laser – Permanent resultat

Oönskad hårväxt är något som många vill bli av med, och nu har det blivit ännu enklare att bli det permanent! Tack vare marknadens senaste nyhet; en unik utrustning med diodlaser och RF har möjligheten att framgångsrikt kunna behandla alla hud- och hårtyper, ökat påtagligt. Behandlingen är effektivare, snabbare och säkrare än tidigare generationers laser- och ljusbehandlingar som tex. IPL.

Dock finns det finns det inga genvägar när det gäller permanent hårborttagning utan kroppen har sina biologiska funktioner som måste tas hänsyn till. Hårsäckarna kan vara aktiva (växande) eller vilande, vilket innebär att hår växer i olika långa cykler. Vid permanent hårborttagning måste hårrötterna angripas i dess tillväxtfas. Olika delar på kroppen har olika tillväxtfaser, vilket i sin tur styr behandlingsintervallerna.

Man brukar säga att det vanligtvis behövs mellan 8-9 behandlingar, beroende på hår och hudtyp.

– Inbyggt kylsystem
– Snabba behandlingar
– Ingen återhämtningstid
– Behandlar ljust hår & fjun
– Behandlar alla hudtyper

Hårborttagning att tänka på innan

Innan du påbörjar en permanent hårborttagningskur är det viktigt att du inte äter någon medicin som gör dig ljusskänslig, detta kan påverka din behandling och lättare framkalla bieffekter. Man får inte sola 4 veckor innan eller efter sin behandling, då risken för bränningar ökar eftersom din hudtyp har förändrats.
Du kan alltid fråga på Apoteket om du är osäker på din medicin.

Plocka, vaxa eller bleka området bör man undvika helt 4 veckor innan sin första behandling och genom hela behandlingskuren. Mer information får ni vid er konsultation!
– Viktigt att raka området samma dag som behandling.
– Viktigt att man behandlar i rätt intervaller, är det 8v mellan behandlingarna så ska man inte göra tidigare eller senare om man vill ha resultat, då får man vänta 16v istället. Det är för att man ska träffa hårsäcken när den är i dess tillväxtfas. Finns ingen genväg om man vill ha permanent resultat, vi vill att du ska bli nöjd, inte sälja mer behandlingar. 

OBS! IPL är inte Laser, IPL är som en lampa, IPL ska inte förväxlas med Diodlaser som både tar ljust och mörkt hår. IPL lampan måste bytas ut efter ett tag för att ge fortsatt effekt. Går du många gånger på IPL och utan resultat så kan det vara för lampan är förbrukad och behövs bytas, tyvärr en del som slarvar med detta för att spara pengar.

Permanent Hårborttagning

Stäng meny