076 - 939 93 92 - info@cofettfrysning.se

Vaxning passar för både män och kvinnnor

Att vaxa sig är en helt naturlig del av kroppsvården för ett flertal kvinnor och män. Många tycker inte om att ha hår på olika delar av kroppen, och vaxning är ett bra sätt att ta bort dem på. Förutom den traditionella, vanliga vaxningen så har nu också den så kallade brasilianska vaxningen blivit riktigt populär.

Hur får man ett bra resultat när man ska Vaxa?

För allra bästa resultat är det viktigt med en del förberedelser. Till att börja med är det bra att låta håret växa, det bör helst vara minst 0, 5 centimeter långt. För de flesta innebär detta cirka tre veckor utan hårborttagning. Huden bör inte heller vara mjuk, så undvik att smörja in den före behandlingen.

Vad kostar hårborttagning med Vaxning?

Det kostar inte allt för mycket att vaxa sig, ett bra pris ligger på runt 700 kronor för hela benen eller 500 kronor för brasiliansk vaxning. Inte så mycket när man tänker på att det håller i flera veckor. För en av fördelarna med vaxning är ju att håret inte växer ut så fort, inte alls som när man rakar sig.

Två olika vaxningsmetoder

Vaxning kan ske med eller utan remsa. Vanligtvis så lägger man ett lager vax, sätter en remsa uppepå och drar bort den. Snabbt och effektiv, håret följer verkligen med. Istället kan man bara applicera vaxet, låta det stelna och sedan dra bort det. Många upplever detta som mjukare, och resultatet är det samma.

Intim Vaxning

Brasiliansk vaxning innebär att man tar bort håret runt de intima delarna, ofta också mellan skinkorna. Detta är något som både män och kvinnor gör, och kräver en viss teknik. Dessa områden är känsliga och man måste inta olika positioner för att verkligen komma åt. Men de som prövat på det säger att det är en härlig känsla av mjuk frihet. Man kan ha på sig vilken bikini som helst och ingenting syns.

Vart ska man Vaxa sig?

Det är viktigt att gå till en professionell terapeut, som respekterar kunderna och kan sina saker. Hygien är av yttersta vikt, både på salongen och i hemmet. Man ska inte röra allt för mycket vid det vaxade området efteråt, utan ge det tid att återhämta sig. Det kan vara bra att smörja in med inflammationshämmande produkter samt undvika solen de närmaste 48 timmarna.
Att vaxa sig är ett av de bästa sätten att ha en len och mjuk hud, det finns ingen anledning att gå omkring med generande hårväxt. Både vanlig och brasiliansk vaxning
håller länge och ger ett bra resultat.

Vax bort hår

Stäng meny